Zbieraj punkty na Lataj.pl
Zadzwoń
2024-09-13

Smaki Szwajcarii. Kanton Argowia na pokładach SWISS

Kolejna edycja Smaków Szwajcarii

Po raz kolejny na pokładach SWISS zagoszczą Smaki Szwajcarii. Nowa edycji kulinarnego programu poświęcona będzie kantonowi Argowia i potrwa od września do listopada 2025 roku. Już od 4 września podróżujący w SWISS First, Business i Premium Economy na trasach długodystansowych z Zurychu i Genewy będą rozsmakowywać się w kulinarnych kreacjach przygotowanych przez Manuela Steigmeiera. Ten zdolny szefa kuchni w wieku zaledwie 22 lat przejął prowadzenie restauracji FAHR w Sulz, w kantonie Argowia. Po siedmiu latach ciężkiej pracy jego zespół otrzymał prestiżową wyróżnienie tj. gwiazdkę Michelin oraz 17 punktów Gault Millau.

Kulinarne kreacje w wybranych klasach podróży

Goście SWISS First lot zaczną od przystawki tj. tatara z pstrąga z majonezem koperkowym i musem z jogurtu oraz ogórkiem. Na danie główne Manuel Steigmeier przygotował duszone policzki cielęce, podawane z polentą z mascarpone. Alternatywnie goście mogą wybrać smażonego dorsza z sosem chimichurri, podawanego z kremową fregolą. Zwieńczeniem posiłku będzie klasyczny financier czekoladowy.

Na pokładach SWISS Business Class posiłek rozpocznie się od marynowanego pstrąga tęczowego. Na danie główne goście mogą wybrać między Boeuf Stroganow, podawanym z spätzli, burakami i śmietaną, a smażonym sandaczem, podawanym z knedlem i brokułami. Na deser wybrano ciastem kasztanowe podane z bitą śmietaną o smaku waniliowym i żelem z mandarynki oraz kalamansi.

W trzydaniowym menu dla SWISS Premium Economy goście będą mogli delektować się serami Habsburger Ritterkäse i Aarenberger, a na deser przygotowano tradycyjne ciasto marchewkowe z crème diplomate.

Zapisz się na newsletter
Zapisując się na newsletter otrzymasz informacje o najlepszych promocjach na popularnych trasach
Wypisz mnie z newslettera
Jeśli nie chcesz otrzymywać informacji o bieżących promocjach biletów lotniczych, wprowadź swój adres e-mail